Hoogste punt bij de grootste fietsenstalling ter wereld

1 september 2015 10:36
Grootste fietsenstalling ter wereld

Op 5 augustus jl. is het hoogste punt van de grootste fietsenstalling ter wereld bereikt. Het dak van de drielaagse stalling is meteen de vloer van het nieuwe Stationsplein. Dit plein komt tussen Hoog Catharijne en Utrecht Centraal in te liggen. Hieronder de fietsenstalling met ruimte voor 12.500 fietsen. Het eerste deel van de stalling zal in 2016 open gaan. De totale oplevering van de stalling is volgens planning in 2018.

Alleen al om de luchtkwaliteit in een stad te verbeteren, is het belangrijk dat mensen gebruik maken van de fiets. De gemeente Utrecht stimuleert graag het fietsen om meerdere redenen; het is gezond, goed voor de luchtkwaliteit in de stad en het is duurzaam. Vandaar dat bij de vernieuwing van het stationsgebied uitgebreid rekening is gehouden met fietsers en er zelfs de grootste fietsenstalling ter wereld wordt gerealiseerd. Zie ook www.cu2030.nl

In deze video, die is opgenomen tijdens de Dag van de Bouw 2015, geeft projectmanager Erica van Dijk, gemeente Utrecht, informatie over het project. Dirk-Jan Vinke, werkvoorbereider BAM Bouw en Techniek, spreekt over de innovatieve aanpak van BAM bij de realisering. Bureau MVO produceerde de video over dit voor Utrecht en Nederland bijzondere en belangrijke project. BAM bouwt in opdracht van de gemeente Utrecht de grootste fietsstalling ter wereld op Stationsplein Oost.