Grenzen worden verlegd

8 oktober 2015 07:16

’Ontwerpen en engineeren doen we 100% digitaal. We starten pas met realiseren als we het hele project virtueel en samen met onze klant en partners gebouwd hebben. Realiseren wordt op locatie foutloos en supersnel monteren. Alles draait om een makkelijk te exploiteren en te beheren gebouw, dat aan alle wensen en eisen van onze klant voldoet.’

Dit is mijn droom voor de nabije toekomst!

Op dit moment nemen we stappen om daar zo snel mogelijk te komen. Ook onze ”Shaping BAM Together”-acties zijn erop gericht om zo snel mogelijk in control te komen en fit aan onze toekomst te werken. In deze nieuwsbrief vinden jullie de korte termijn acties, de eerste quick wins, waarvan ik zeker weet dat ze bijdragen aan het bereiken van deze droom.

Ook nu hebben we al hele mooie voorbeelden van projecten die dicht bij mijn droom komen. Zo ontving ik op woensdagavond 30 september een mail van projectleider Menno van Middelkoop, waarin hij melding maakte van een succesvolle oplevering en overdracht van de -door Bouw en Techniek gerealiseerde- OV Terminal in Arnhem. Als rasechte “Ernemmer” ben ik supertrots dat BAM dit kunstwerk heeft gemaakt. Felicitaties en hulde aan het hele TEAM!

Ingegeven door de bijzondere architectuur is alles ontworpen en uitgewerkt in BIM en bovendien virtueel gesimuleerd. Het realiseren was een complex samenspel van in de fabriek gemaakte onderdelen die op de bouwlocatie gemonteerd zijn. Modulair ontwikkelen en bouwen zogezegd. Ik denk dan: als we dit hier kunnen, dan kan het overal!

Grenzen zijn verlegd

Dus geen: ja, maar………maar eerst goed vooruitdenken en investeren in mensen en middelen. Altijd en overal! Gewoon, omdat onze wereld erom vraagt.

OV Terminal buitenaanzichtOV Terminal binnenaanzicht