Foto's of filmpjes maken met drones

4 juli 2016 13:23

Onze werken lenen zich bij uitstek om in beeld te brengen met drones. Je krijgt dan een mooi overzicht van onze bouwwerken en bouwplaatsen. Een aantal collega's doet dit (hobbymatig of semi-professioneel) op onze projecten. Nu is vliegen met drones niet vrij van regels en het commercieel vliegen al helemaal niet! De overheid is een campagne begonnen om dronevliegers duidelijk te maken wat wel en niet mag. Het lijkt mij niet onverstandig jullie mee te nemen in de belangrijkste content die ik online tegenkom.

Item RTL Nieuws:

Website Rijksoverheid:

Maak je als BAM-er opnames van je bouwplaats (met toestemming van de project leider / directeur) lees dan eerst de bovenstaande artikelen goed door en bekijk of je überhaupt mag vliegen op je locatie. Zo is bijvoorbeeld heel Amsterdam een non-fly zone!

Dit is een kaart met de non-fly zones en restricties:

Zolang het hobby is en je geen commerciële opdracht hebt, valt het onder recreatief gebruik en trots zijn op je werk. Dit wil niet zeggen dat we je beelden (met jouw toestemming uiteraard) niet mogen gebruiken op bijv. Facebook o.i.d., maar we zullen er nimmer een vergoeding voor betalen. Dan zou het weer commercieel gebruik zijn.

Mocht je dus opnames willen maken van je bouwplaats, verdiep je dan goed in de geldende regels. Twijfel je, besteed het dan uit aan een commerciële partij die zeker over de benodigde vergunningen beschikt. Ook wij zijn trots op onze werken, maar daar moeten we geen boetes aan overhouden.

Robin Wollenberg - Social media manager BAM Bouw en Techniek