Een fris begin van de tenderstrategen

12 november 2015 10:25

De afgelopen zes weken zijn vier nieuwe tenderstrategen gestart op het tenderbureau in Bunnik. Zij worden de verbindende schakel tussen de regio’s op het gebied van nieuwe tenders waarvoor BAM zich heeft geprekwalificeerd. De afdeling heeft onder leiding van Carien Akkermans ambitieuze doelstellingen staan. 

Het is hun drijfveer om het kwaliteitsniveau van de aanbestedingsstukken te verhogen en daarmee de regio’s in staat te stellen om de beste EMVI-score te behalen. ‘Meer opdrachten verwerven is uiteraard het einddoel, maar de tevredenheid van de regio’s gaan we ook meten’, zegt Mark van der Werff. Beschikbare kennis delen is hierbij de sleutel tot succes.

 

René en Mark zijn bij alle regio’s langs geweest. De samenwerking moet groeien, maar dat is logisch met een geheel nieuwe afdeling. ‘Wij merken wel dat de verwachtingen niet overal gelijk waren. De ene regio denkt dat wij alleen plannen schrijven en een andere ging er vanuit dat we de gehele aanbesteding voor onze rekening nemen. De klik was er, en dat is op dit moment het belangrijkste!’, zegt Mark enthousiast. De strategen willen naar een interactieve rol.

‘We werken nauw samen met de regio, waarbij de regio eindverantwoordelijk blijft’, aldus René.

Vaste tenderstrategen per regio zijn er in principe niet omdat wij geloven in kruisbestuiving. Dit zal even wennen zijn. Maar wij geloven dat dit voor de kennisoverdracht het beste is. Onze eerste contactpersoon in de regio is in principe de tendermanager. Het team heeft er zin in, dat is zeker!

 


Belangrijkste activiteiten van de tenderstrategen:

  • Sturing op het kwalitatieve deel van de aanbieding
    (winstrategie/visies/ plannen van aanpak/ dialoogproducten/ presentaties)
  • Versterken commerciële focus in tenderteams
  • Stimuleren van kennisontwikkeling en -deling

 

Hierbij stellen de strategen zich voor:

  • Francien Bouwmeister heeft de afgelopen vijf jaar gewerkt als aanbestedingsadviseur en projectmanager bij Royal HaskoningDHV in de zorg en publieke sector. Daarvoor heeft zij de studie Civiele Techniek en CME afgerond aan de TU Delft.
  • Tyrza Ligthart heeft deze zomer haar master Building Technology afgerond na haar bachelor Architectuur in Delft. Na zes jaar gestudeerd te hebben, heeft ze zin om aan de slag te gaan!
  • Mark van der Werff werkte hiervoor bij  Imtech Building Services als Proposal Manager. Hiervoor was hij verantwoordelijk voor facilitaire aanbestedingen als facilitair projectleider bij de Gemeente Amersfoort.
  • René Heintz komt uit De Bilt en heeft HTS Bouwkunde gestudeerd, waarna hij aan de TU/e de master CME afrondde. Bij Twynstra Gudde Zorg en later bij Heijmans heeft René als Tendermanager ervaring opgedaan in zowel realisatie als in beheer en onderhoudstenders
  • Als vijfde tenderstrateeg start eind deze maand Laura Voet.  Zij is een ervaren tender- en projectmanager met een achtergrond in bouw, duurzame energie en civiele infrastructuur. Hiervoor werkte zij onder andere bij DPI Consultancy.

Vanaf linksboven met de klok mee: René Heintz, Mark van der Werff, Francien Bouwmeister en Tyrza Ligthart.