Dromen komen uit: Uitbreiding van locatie Veenendaal

10 december 2015 11:57

Eindelijk is het dan zover. De lang gekoesterde droom van Antwan van Doorn, projectleider paneelbouw, is werkelijkheid geworden. Namelijk het fysiek samenbrengen van Paneelbouw en Modulair Ontwikkelen en Bouwen. Paneelbouw, vroeger onderdeel van BAM Techniek – Industrie, is sinds november gevestigd aan de Klovenier te Veenendaal. Het volledige team in Veenendaal bestaat uit ongeveer 18 personen en is groeiende.

 

Waarom samen?
Vanwege het Back in Shape-programma is er zorgvuldig gekeken naar processen en werkwijzen binnen de organisatie. Hierbij werd duidelijk dat Paneelbouw en Modulair Ontwikkelen en Bouwen nogal wat gemeen hebben en dat deze disciplines elkaar ook goed zouden kunnen aanvullen.

Sinds 12 oktober is Kim Zeeuwe verantwoordelijk voor het marktspecialisme Modulair Ontwikkelen en Bouwen. ‘Het is een krachtige visie die BAM heeft omgezet tot een concreet product, de distributiebaan. Met de verdere verbetering van dit bestaande concept en de ontwikkeling van nieuwe concepten is dit een grote aanwinst voor BAM’, vertelt hij.

Momenteel zijn Antwan en Kim druk bezig met het bepalen van een juiste strategie en aanpak. Want hoe gaan we er nu voor zorgen dat we de volgende slag maken? Namelijk elektrotechniek toepassen in de concepten. En waar kunnen we paneelbouw combineren? En hoe zorgen we voor reciprociteit in onze opdrachten? Allemaal kansen waar de heren zich samen sterk voor maken om die te verzilveren.
‘De productie draait momenteel op volle toeren. Projecten als Rijnstraat en Zaans Medisch Centrum vragen de nodige aandacht’, licht Kim toe.

Welke risico’s constateren jullie?
‘Een doel dat wij nastreven is het creëren en onderhouden van relaties binnen BAM. Daar ligt voor ons een grote uitdaging. Momenteel wordt er in de BAM-organisatie nog veel extern uitbesteed, terwijl we de disciplines en/of kennis gewoon intern hebben. We hebben dus een breng- en haalfunctie’, vertellen Kim en Antwan.

Waar zien jullie voordelen in?
‘Buiten het feit dat er veel voordelen voor onze omgeving zijn, zoals één aanspreekpunt, integraal werk et cetera, is het voor ons erg gunstig dat personeel uitwisselbaar wordt. We gaan ervoor zorgen dat een medewerker tot op zekere hoogte inzetbaar is bij Paneelbouw wanneer het bij Modulair Ontwikkelen en Bouwen rustiger is en andersom. Daarnaast is het onze taak om de kennis van werktuigbouwkunde en elektrotechniek te bundelen in plaats van langs elkaar te werken’, zegt Antwan.
‘We hebben ontzettend veel ambities en willen die snel omzetten in concrete producten. Dit is enerzijds om BAM projectteams goed te kunnen bedienen en anderzijds om onze externe klantenkring uit te breiden’, besluit Kim.