Cross selling binnen Technisch Beheer

11 maart 2016 14:30
Regio Zuidwest - Binnen de Technisch Beheer afdeling doen we met regelmaat aan cross selling zonder dat we ons daar bewust van zijn. Dat is positief en daar willen we dan ook meer vruchten
van plukken.
 

Een voorbeeld van cross selling is het aanbieden van bouwkundige werkzaamheden bij ‘Techniek’ contracten die we hebben in het onderhoud, of andersom waar de techniekafdeling juist bij de bouwgerelateerde contracten wordt geïntroduceerd. Maar ook meer voor de hand liggend; het aanbieden van grote vervangingswerkzaamheden bij onderhoudscontracten door de afdeling regiowerk, of juist weer andersom, waar een onderhoudscontract mag worden aangeboden daar waar een nieuwe klus is opgeleverd. Het gaat er dus om hoe we meer werk kunnen genereren bij de (bestaande) klanten die we hebben binnen Bouw en Techniek voor andere afdelingen.

Buiten onze regio doen we ook aan cross selling met andere regio’s of werkmaatschappijen. De samenwerking loopt al nagenoeg met alle regio’s binnen Techniek op het gebied van gedeeld onderhoud, maar ook bij regiowerk. Belangrijk is om van tevoren af te stemmen wie wat doet en elkaar te blijven informeren over aandachtgebieden en successen met elkaar te delen.

‘Ook onze klanten zien de voordelen van één contactpersoon voor meerdere regio's'. Ronald van Zijl

Enkele voorbeelden vanuit het onderhoud zijn o.a.:
• Friesland Campina, E, B, en regiowerk;
• Connexxion, W, en regiowerk doen we met drie regio’s;
• Bouwhuis, E, W, B en regiowerk;
• Achmea, E, W en regiowerk twee regio’s;
• Diverse BAM locaties in de randstad E, W, B en regiowerk;
• Astellas E, W en Interflow;
• Monarch I & II E, W, B en regiowerk. Niet alleen voor de eigenaar, maar ook werkzaamheden voor de huurder: één totaalpakket dus.

Vanuit regiowerk zijn er diverse voorbeelden waar we door goed werk af te leveren en goede contacten te onderhouden, nu aanwezig zijn met een integraal onderhoudscontract. 

Belangrijk is om goed contact te houden met de onderhoudsverantwoordelijken. Er zijn diverse mogelijkheden om zaken te besparen en zodoende goedkoper te zijn dan de concullega’s. Bepaalde posten uit het contract hoeven bijvoorbeeld niet te worden uitgevoerd als er slim gepland wordt en er van tevoren goed over nagedacht wordt.

Dit geldt ook zeker voor de bouwkundige werkzaamheden waar minder onderhoudscontracten zijn, maar veel goede relaties zijn opgebouwd. Waar veel werk wordt verzet en nu ook techniek naar binnen wordt gehaald om problemen aan installaties te komen verhelpen.

Het op locatie aanwezig te zijn voor bepaalde werkzaamheden geeft ons de mogelijkheid om contacten te leggen en onze werkzaamheden uit te breiden voor bijvoorbeeld de huurder(s). Belangrijk is ook om dit bij de eigenaar of beheerder te promoten. Als er er minder (ver)storingen optreden als wij de gehele regie mogen voeren, levert dat beiden een een winwin situatie op.

Mocht je vragen hebben over cross selling, schroom dan niet om mij te benaderen. Samen komen we er altijd uit.
Ronald van Zijl, ronald.van.zijl@bam.nl