Commerciële focus

11 maart 2016 14:42
Commerciële focus heeft in Oost geleid tot twee nieuwe projecten. Projecten die we al aan het ontwikkelen zijn en waar we overeenkomsten voor hebben gesloten. Op basis van Windpark Netteren hebben we met een aantal relaties gesproken die aangaven ons graag voor de total engineering en realisatie, alsmede voor de vergunningen, willen betrekken in hun ontwikkelingen. Dit op twee locaties in Nederland. De samenwerkingsovereenkomsten zijn daarvoor gesloten en de ontwikkeling van deze projecten is gestart. Door daar focus op te leggen en onze ervaring die we hebben opgedaan in andere succesvolle projecten te gebruiken, leidt dit tot nieuwe kansen en een mooie toekomst.

‘Focus leggen en onze ervaring in succesvolle projecten gebruiken, leidt tot nieuwe kansen en een mooie toekomst'. Arno Uiterweerd, Directeur regio Oost.

De werkzaamheden aan het windpark in Netterden en Azewijn zijn in januari van start gegaan. De komende maanden verrijzen de windturbines in het buitengebied naast de Duitse grens.
 
‘We zijn beton aan het storten voor de laatste fundatiepaal van de eerste turbine van het windpark’, aldus Arno Uiterweerd, directeur bij BAM Bouw en Techniek - Regio Oost. ‘Vanaf maart beginnen we met de opbouw van de eerste windturbines, zodat we in juni de eerste levering aan het net kunnen hebben’. In totaal zal het windpark Netterden zes windturbines van zo’n honderd meter hoog tellen. Ongeveer 8000 huishoudens kunnen door de turbines van stroom worden voorzien. 
 
Volgens Arno is er zo veel mogelijk rekening gehouden met bewoners: ‘Vanaf het begin af aan zijn we in overleg gegaan met de bewoners hieromheen’. Arno is realistisch en beseft dat de turbines zichtbaar zullen zijn. ‘Horizonvervuiling valt bij windparken en andere grote gebouwen niet te voorkomen. De bevolking is constant geïnformeerd over de voortgang van de onderzoeken die nodig zijn om aan te tonen dat een windpark hier past’.
 
Toys for boys
Op dit moment wordt er voornamelijk gewerkt aan de fundering, maar bewoners kunnen nog spektakel verwachten: ‘Vanaf maart zullen hier de grote hijskranen komen die een hoogte kunnen bereiken van meer dan honderd meter’, aldus Arno. ‘Ik nodig iedereen uit om tegen die tijd op veilige afstand een kijkje te komen nemen’.