BAM Nederland gaat over naar Office 365

12 juni 2017 11:02

Dit jaar gaat heel BAM in Nederland over naar Office 365. Dit is een gezamenlijke initiatief van Koninklijke BAM Groep, BAM International, BAM Bouw en Vastgoed Nederland, BAM Infra Nederland en BAM PPP. Met Office 365 investeren we in moderne software die ons helpt beter te communiceren en samen te werken met elkaar, onze partners en klanten. Wat Office 365 inhoudt lees je in dit nieuwsbericht.

Beter samenwerken en communiceren
Binnen de nieuwe omgeving kunnen we actief kennis delen, gelijktijdig aan documenten werken en eenvoudig met elkaar communiceren. Een belangrijk voordeel is dat Office 365 altijd te bereiken is als je een internetverbinding hebt, waar je ook bent, via je laptop, tablet of iPhone. Office 365 staat namelijk ‘in the cloud’. Een ander voordeel is dat het gemakkelijk is om documenten te delen met partners en klanten die niet op de netwerkschijven kunnen. Dit betekent nog sneller en efficiënter samenwerken. En zo verhogen we meteen ook onze kwaliteit en innovatiekracht.

Wat houdt Office 365 in?
Office 365 wordt het platform waarop iedereen online en veilig toegang krijgt tot applicaties voor samenwerking en communicatie. De belangrijkste applicaties zijn:

  • De nieuwste versie van SharePoint om documenten en andere informatie te delen met een afdeling of projectteam waar eventueel ook partners en klanten aan deelnemen.
  • OneDrive voor de opslag van je persoonlijke werkdocumenten.
  • Skype for Business om berichten te verzenden en online bijeenkomsten te houden met een gedeeld scherm en videobellen. 
  • Het sociale netwerk Yammer om informeel kennis te delen en vragen te kunnen stellen aan collega’s binnen heel BAM.
  • Outlook krijgt een cloud-basis, waardoor onder andere de mailboxen meer ruimte krijgen.

Video met uitleg
Bekijk deze video, om een eerste indruk te krijgen van de mogelijkheden van Office 365!

Samenwerking tussen de Office 365 applicaties
De verschillende applicaties van Office 365 zijn met elkaar geïntegreerd. Om jou te laten wennen aan elke applicatie, worden deze gefaseerd uitgerold. Wanneer je eenmaal over alle onderdelen beschikt, biedt het totale platform jou vele voordelen. Zo kun je vanuit SharePoint een document openen in Word, en vanuit Word een nieuw document opslaan in SharePoint. En je kunt vanuit Outlook en SharePoint meteen een chat-gesprek openen met een collega in Skype for Business.

Ondersteuning bij de uitrol
Wanneer een uitrol jou raakt, word je hier uiteraard tijdig van op de hoogte gebracht. Vervolgens vind je op Cloudia, het Office 365 informatieportaal, alle uitleg en instructies die je nodig hebt. Ook vind je hier antwoorden op veel gestelde vragen, namen van experts en het nummer van de ICT-servicedesk. Kijk dus op: cloudia.bam.com en sla deze pagina op in jouw favorieten (we voegen er continu nieuwe informatie aan toe). Dit is een SharePoint site. Wanneer je daar nog nooit mee hebt gewerkt, biedt het je een mooie kans om er vast mee kennis te maken.

Toegang tot Cloudia
Om in te loggen op Cloudia voer je vanaf je BAM-computer jouw e-mailadres in, bij het inlogveld. Je wachtwoord is dan niet nodig. Alleen vanaf je privé computer of mobile device voer je beide velden in, conform de inloggevens die je gebruikt om op het BAM-netwerk te komen (e-mail en wachtwoord).

Let wel:
Heb jij (nog) géén @bam.com e-mailadres dan log je op Cloudia en SharePoint in met jouw gebruikersnaam@prod.bam.nl en vervolgens voer je het wachtwoord in waarmee je ook op je computer inlogt.

 

 

 

Ben jij de Expert die we zoeken?
Om medewerkers zoveel mogelijk op de werkvloer te kunnen assisteren bij eventuele vragen, gaan we een aantal BAM collega’s opleiden tot Expert. Zij krijgen een training van een halve dag, waarna zij in staat zijn die vragen van collega’s zoveel mogelijk te beantwoorden. Wil jij als Expert deze rol vervullen? Meld je dan aan via Cloudia.

 

 

 

 

De voordelen van Office 365 op een rijtje
In onderstaande afbeelding zie je de voordelen van het werken met Office 365 samengevat.

 

 We wensen je veel succes en plezier met Office 365 in de cloud!