Artikelen

25 juni 2018

Veiligheid staat bij BAM altijd op nr.1! Het komt vóór planning of winst. Vóór alles wat je maar kunt bedenken. Na een dag hard werken willen we met z’n allen weer veilig naar huis. Daar zijn we met elkaar verantwoordelijk voor. Op de bouwplaats, onderweg én op kantoor.

6 december 2017

Het gebouwbeheersysteem (GBS) van onze klanten leert ons wat de status is van de technische installaties en onderdelen in een gebouw. Ook waarschuwt het bij storingen. Tot nu toe werden deze systemen binnen BAM Bouw en Techniek op regioniveau bediend. Dat werkte op zich prima. Alleen halen we zo niet het optimale uit de waardevolle schat aan informatie die al deze systemen samen te bieden hebben. Reden dan ook om alle GBS’en van onze klanten voortaan op één centraal platform onder te brengen.

16 november 2017
Huib Tieleman - BAM BIM Center

BIM gebaseerd werken wordt binnen de verschillende BAM bedrijven ontwikkeld en geïmplementeerd op basis van de BIM 2020 agenda.

 

21 augustus 2017

Op de vraag wat BAM Advies & Engineering, onderdeel van BAM Bouw en Techniek, precies doet, kan directeur Kees Blom kort zijn: ‘Binnen BAM zeggen wij altijd We make it before we make it. Die slogan dekt precies de lading voor hetgeen A&E doet. Vanuit Engineering bedenken wij vooraf hoe iets gebouwd moet worden. De bouw heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt.  Nieuwe technologie biedt nieuwe mogelijkheden voor het bouwproces. Op dit moment komen veel werelden samen. Zo worden er naast functionele eisen ook  steeds meer eisen aan gebouwen gesteld op het gebied van energieprestatie, milieu, comfort, onderhoud et cetera. Daarnaast is er een sterke toename in het beschikbaar komen van nieuwe technologieën om deze ontwikkelingen mogelijk te maken. Wij hebben alle disciplines in huis, wat het een heel interessant speelveld maakt’.  

28 juni 2017

Sinds mei 2017 gaat BAM AAM verder onder de naam: BAM FM. Een nieuwe naam, die nog beter benadrukt dat het om totale facilitaire dienstverlening gaat. ‘Een discipline die goed aansluit bij de behoefte in de markt’, stelt Henk Janssen (directeur BAM FM). Al sinds 2007 speelt BAM FM een rol in de volledige levenscyclus van gebouwen. Van advies over ontwerp en bouw tot de volledige exploitatie en het onderhoud. Uiteindelijk gaat het erom dat panden en installaties goed functioneren. Hierdoor kunnen medewerkers optimaal presteren en voelen gasten zich welkom. ‘Daarom telt voor ons maar één ding: gebruikers eerst’, besluit Henk.

12 juni 2017

Dit jaar gaat heel BAM in Nederland over naar Office 365. Dit is een gezamenlijke initiatief van Koninklijke BAM Groep, BAM International, BAM Bouw en Vastgoed Nederland, BAM Infra Nederland en BAM PPP. Met Office 365 investeren we in moderne software die ons helpt beter te communiceren en samen te werken met elkaar, onze partners en klanten. Wat Office 365 inhoudt lees je in dit nieuwsbericht.

6 juni 2017

Onder het motto ‘Create your dream, we take care of the details’, wordt in Veenendaal hard gewerkt aan Modulair Ontwikkelen en Bouwen (MOB).  Deze nieuwe manier van werken past goed in de filosofie en visie van BAM, waarbij de nadruk ligt op ‘dingen beter doen, betere dingen doen en nieuwe dingen doen’. Om voldoende tijd en focus te hebben op het ontwikkelen en laten rijpen van nieuwe concepten, is MOB opgesplitst in twee delen.  Sinds januari 2017 is Nico Lamerichs verantwoordelijk voor innovatie en ontwikkeling binnen MOB en Kim Zeeuwe voor de realisatie.

12 juli 2016

Op vakantie gaan via Schiphol zal nooit meer hetzelfde zijn. Vanaf 1 juli 2016 heeft BAM Bouw en Techniek - Regio Noordwest de verantwoordelijkheid over de brandveiligheidsassets in de terminals.

4 juli 2016

Onze werken lenen zich bij uitstek om in beeld te brengen met drones. Je krijgt dan een mooi overzicht van onze bouwwerken en bouwplaatsen. Een aantal collega's doet dit (hobbymatig of semi-professioneel) op onze projecten. Nu is vliegen met drones niet vrij van regels en het commercieel vliegen al helemaal niet! De overheid is een campagne begonnen om dronevliegers duidelijk te maken wat wel en niet mag. Het lijkt mij niet onverstandig jullie mee te nemen in de belangrijkste content die ik online tegenkom.

30 juni 2016

BAM heeft een primeur! Als eerste bouwbedrijf ooit nemen wij zaterdag 6 augustus deel aan de Pride Canal Parade (onderdeel van de Amsterdam Gay Pride) in Amsterdam.

29 juni 2016

We mogen best trots zijn op hoe BAM circulariteit omarmt! Recent werd BAM nog uitgeroepen door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) als de meest circulaire beursgenoteerde partij. Verder zijn we één van de honderd wereldwijde bedrijven rond de Ellen MacArthur Foundation die internationaal de circulaire economie heeft gelanceerd en zijn we onder andere partner in de - door het Europese Horizon2020 programma gesubsidieerde - BAMB (Buildings As Materials Banks).

29 juni 2016

We mogen best trots zijn op hoe BAM circulariteit omarmt! Recent werd BAM nog uitgeroepen door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) als de meest circulaire beursgenoteerde partij. Verder zijn we één van de honderd wereldwijde bedrijven rond de Ellen MacArthur Foundation die internationaal de circulaire economie heeft gelanceerd en zijn we onder andere partner in de - door het Europese Horizon2020 programma gesubsidieerde - BAMB (Buildings As Materials Banks).

22 mei 2016

Binnen de samenleving zijn een aantal belangrijke economische trends te zien. Zo zijn we steeds minder bereid om tijd, geld en energie te verspillen. Parallel hieraan hebben we ook het besef dat de grondstoffen alsmaar schaarser zullen worden en zien we verder een trend waarbij consumenten alleen nog voor de echte waarde van een product willen betalen, dat wil zeggen: voor de daadwerkelijke performance.

22 mei 2016

BAM Accommodatie Asset Management verzorgt het technisch beheer en onderhoud voor Isala, het ziekenhuis in Zwolle. Het onderhoud van de operatiekamers is een onderdeel dat speciale zorg en aandacht vraagt. Daarom heeft BAM Bouw en Techniek hier een dienst voor ontwikkeld: integraal OK-onderhoud. Door vroegtijdig met alle betrokken partijen samen een lean planning te maken, werd het haalbaar om telkens twee operatiekamers binnen 24 uur weer gebruiksklaar te hebben. Resultaat: een forse winst voor het ziekenhuis aan OK-productiedagen.

22 mei 2016

Heb jij een innovatie? Informeer dan de contactpersoon voor Innovatie van jouw werkmaatschappij.
Sinds eind februari bestaat er een BAM innovatie organisatie. De doelstellingen van de organisatie van BAM innovatie zijn.

1. Het oprichten en laten groeien van een innovatiegemeenschap binnen BAM
2. Het beheren van de Innovatie-portefeuille
3. Het creëren van een onderneming om te experimenteren rondom virtueel bouwen (BIM).

22 mei 2016

De administratieve handelingen voor het registreren en verwerken van reiskosten en –uren is zowel voor de bouwplaatsmedewerkers als de administratie van BAM een tijdrovende klus. In dit digitale tijdperk moet dat simpeler en beter kunnen! Samen met corporate mobility partner Micpoint uit Houten is BAM een pilot gestart met de digitale registratie van reiskilometers en reisuren voor bouw CAO-ers.

22 mei 2016

Met de invoering van de nieuwe wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties), is per 1 mei jl. de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie) komen te vervallen. Hoewel er nog enige onduidelijkheden zijn over deze nieuwe wetgeving, willen wij als BAM tijdig ‘DBA-proof’ zijn om mogelijke schadeclaims te voorkomen.

22 mei 2016

Drie (internationale) studenten van de opleiding Architecture, Building and Planning van de TU Eindhoven onderzoeken het proces van 'design changes' en opleveren bij ons project Relocation HERE in de Kennedytoren in Eindhoven. Hiervoor bepaalden zij gedurende een week op de bouwplaats de probleemstelling met ‘design changes’. Binnen enkele weken daarna moesten zij een oplossing ontwikkeld, ontworpen en gepresenteerd hebben. Zowel BAM als de klant HERE Global waren blij met de frisse blik van de studenten op het bouwproces.

22 mei 2016

De website die hét platform was voor de communicatie over de Veiligheidsdag is volwassen geworden (zie www.bamsafety.eu). Omdat het eigenlijk iedere dag Veiligheidsdag is én omdat we ervan overtuigd zijn dat communicatie over veiligheid iets is dat dag-in-dag-uit noodzakelijk is. Omdat we ons immers dagelijks bewust moeten zijn van uitdagingen en risico’s.

22 mei 2016

Op de gemiddelde BAM-bouwplaats wordt intensief samengewerkt met een groot aantal medewerkers van onderaannemers. De inzet van deze medewerkers is van grote invloed op de veiligheidsprestatie van het betreffende project. Daarom richt de wereldwijde BAM Veiligheidsdag zich op het betrekken van de onderaannemers bij het verbeteren van onze veiligheidsresultaten. Anders gezegd ‘Making BAM a Safer Place Together’.

Pagina's